18de Ulster Bierproeffestival

Wat een succes was de 17 de editie van het Ulster Bierfestival in Mei 2018. Afgelopen editie voor het eerst op de nieuwe locatie in de Protestantse Kerk. De focus voor de afgelopen editie lag met name op sfeer en een breder assortiment bieren. Dat is gelukt, mogen wij met trots zeggen. De bijzondere en authentieke inrichting van de Protestantse Kerk zorgde wat ons betreft voor de juiste sfeer. Daarnaast was er een breed en divers aanbod van verschillende speciaal bieren aanwezig. Vele bezoekers vonden hun weg naar de kerk aan de Houtmarkt om in de mooie ambiance aldaar te genieten van de vele bieren.  

Editie 2019 zal nog groter worden. Maar ja, die kerk wordt natuurlijk niet groter, die blijft qua formaat helaas hetzelfde. Maar wel zal volgend jaar het assortiment speciaal bieren nog groter worden. We streven naar een totaal van minimaal 50 verschillende bieren. Reeds op 11-11 waren wij al erg blij met de aanmelding van verschillende brouwerijen welke dolgraag naar Hulst willen komen om hun bieren te promoten. De teller voor de volgende editie van het Ulster Bierproeffestival staat dus nu al op 22 verschillende bieren! Enkele brouwerijen daarvan kunnen we hier reeds al bekend maken. Brouwerij de Kip (Ossenisse, NL), Het Brouwerslokaal (Groede, NL), Brouwerij Biermaekers (Gullegem, BE), Brouwerij Broers (Wachtebeke, BE) en Brouwerij Dikke Jan (Waregem, BE). De komende maanden zullen we ook de overige aanwezige bieren bekend maken. Hou dus onze facebookpagina in de gaten, voor alle informatie over het 18 de internationale Bierproef festijn in Hulst!

 

Het 18 de Ulster Bierproeffestival zal plaats vinden op zaterdag 18 en zondag 19 Mei 2019! Het evenement zal deze editie wederom plaats vinden in de protestantse kerk te Hulst en de tuin daarvan!  

Werner de Vries

Voorzitter commissie Ulster Bierproeffestival