Welkom op onze website!

Stichting AHC "De Vossen" organiseert de activiteiten om en rond het Carnaval in 'Ulst'. Reeds vele jaren zorgen ze ervoor dat Hulst tijdens de 5 dagen het visitekaartje is voor “de leut”. Mede dankzij hun vele trouwe vrijwilligers wordt dit bijzondere feest mogelijk gemaakt. Want Carnaval vieren doe je in de Vossenstad!

We wensen u veel plezier op onze site en tot ziens met Carnaval!


Laatste nieuws uit het Vossenrijk!


Terug naar overzicht

17-02-2020

Prijsuitreiking wagens en Vossenbal

Al jaren zijn de prijsuitreikingen van de optocht op carnavalszondag een gekend feit. De prijsuitreiking voor groepen en individuelen vindt plaats om 20.30u in het Vossenhol.
De prijsuitreiking van de wagens is in 2020 wat aangepast. Na jaren het bordes (en bij slecht weer de hal) van het Gemeentehuis gebruikt te hebben, vindt de prijsuitreiking dit jaar plaats bij ‘t Spoor 11. Vanaf 21.30u zijn alle wagenbouwers en overige carnavalsvierders uitgenodigd voor de prijsuitreiking met aansluitend het Vossenbal. Toegang is gratis.

Met de naam Vossenbal duiken we terug in het verleden van Stichting AHC De Vossen. In 1970 vinden we voor het eerst een uitgebreid draaiboek in de archieven. Er is dan nog het traditionele Vossenbal, waar maskers verplicht zijn. Een opvallende instructie is: Alle Herenboeren en Damesboerinnen, of wat dies meer zei, dienen zich te gaan omkleden. Meskes en mannekes apart. Pliessie Verwilligen dient hier streng op toe te zien. Het carnavalsbal zal later verdwijnen. Mede door gebrek aan een goede zaal hiervoor in Hulst.

Hopelijk luiden we met onze nieuwe prijsuitreiking en bal opnieuw deze aloude traditie nieuw leven in!Terug naar overzicht