Welkom op onze website!

Stichting AHC "De Vossen" organiseert de activiteiten om en rond het Carnaval in 'Ulst'. Reeds vele jaren zorgen ze ervoor dat Hulst tijdens de 5 dagen het visitekaartje is voor “de leut”. Mede dankzij hun vele trouwe vrijwilligers wordt dit bijzondere feest mogelijk gemaakt. Want Carnaval vieren doe je in de Vossenstad!

We wensen u veel plezier op onze site en tot ziens met Carnaval!


Laatste nieuws uit het Vossenrijk!


Terug naar overzicht

09-11-2018

Prins Gino Xll neemt de scepter over!

Vossen, vossinen,
Ik wil mij graag nog even voorstellen.
Voor hen die mij nog niet kennen mijn naam is Gino Boeijkens, op ludieke wijze gekozen als de 12de Prins van t’ Vosseraik, Prins Gino XII. Met mijn 51 jaar jong een beetje rijper dan mijn voorganger Carolus 11, de jongste Prins in Ulst ooit.

Ik ben geboren als kriekeputter en had 30 jaar geleden echt niet verwacht ooit in de “raod van eluf” van ulst te komen en al zeker niet als Prins. Van kleins af aan ben ik met het carnavals virus besmet en 11 jaar actief wagenbouwer geweest, een leuke en altijd spanende tijd om met alles op tijd klaar te zijn.

In 1991 heb ik Clinge verlaten en ben in Hulst komen wonen. Het wagenbouwen heb ik met pijn in het hart vaarwel gezegd en ik vermaak me vanaf toen in het ulsters feestgedruis. Tijdens het wermblaoze in 2014 is mij gevraagd of ik het zag zitten om mij bij het pluimage van AHC aan te sluiten. Onder het genot van een pint en een babbelke met de mannekes van AHC was bij mij het canavals virus in rap tempo weer op gang gekomen en zo stond ik op zondag tijdens de optocht als invaller vol ornaat op de prinsewagen van de vossen. En ja…. blijven plakken!!

De laatste paar jaar is het steeds moeilijker om er stichtingsleden bij te krijgen het zou dan ook leuk zijn dat er mensen zijn die de moed kunnen verzamelen om zichzelf en wat vrije tijd op offeren om zich bij onze mooie stichting aan te sluiten. Hetzelfde probleem doet zich ook voor bij de wagenbouwers en in de omliggende dorpen, ik hoop dan ook dat het in de toekomst mogelijk blijft om carnaval te vieren en met dit doel voor ogen wil ik samen met AHC de vossen mijn steentje bijdragen. Ik kan alleen maar hopen dat onze jeugd deze mooie cultuur in stand wil en kan houden zodat we nog vele jaren het leutfeest kunnen vieren en tijdens de optocht in ons mooie Vosseraik kunnen genieten van praalwagens, fraai uitgedoste loopgroepen en individuelen.

alaaf,alaaf,alaaf…..


Prins Gino XIITerug naar overzicht