Welkom op onze website!

Stichting AHC "De Vossen" organiseert de activiteiten om en rond het Carnaval in 'Ulst'. Reeds vele jaren zorgen ze ervoor dat Hulst tijdens de 5 dagen het visitekaartje is voor “de leut”. Mede dankzij hun vele trouwe vrijwilligers wordt dit bijzondere feest mogelijk gemaakt. Want Carnaval vieren doe je in de Vossenstad!

We wensen u veel plezier op onze site en tot ziens met Carnaval!


Laatste nieuws uit het Vossenrijk!


Terug naar overzicht

25-01-2018

Waogentje kaike

Waogentjes Kaike is een carnavalstraditie, die stamt uit het jaar 1971. De Vossen, onder leiding van Jan Bergmans, introduceerde deze traditie voor de wagenbouwers om eens een kijkje te nemen in de ‘keuken’ bij hun collega wagenbouwers. Het evenement was bedoeld om bij elkaar inspiratie op te doen en van elkaar te leren: iedereen mag bij elkaar de wagen bekijken, eronder kruipen en vragen stellen. Ook voor de Prins en zijn Gevolg is het Waogentjes Kaike de uitgelezen mogelijkheid om voorafgaand aan de optocht te zien wat er zoal gebouwd wordt.
De laatste jaren is deze traditie steeds meer uitgegroeid tot een waar feestje. Onder leiding van een blaaskapel bezoeken Prins en Gevolg de carnavalsloods aan de Meridiaan en inspecteren alle wagens. Tevens wordt aan de wagenbouwverenigingen die nieuwe editie van de carnavalskrant uitgereikt en wordt de volgorde van de optocht getrokken. Verder is het een gezellig samenzijn met een hapje, drankje en muziek. Traditiegetrouw serveert AHC De Vossen tijdens deze avond een lekker kopje snert van Prins Robbie om de innerlijke mens in de koude loods een beetje te verwarmen. Aanvullende op het Waogentjes Kaike in de carnavalsloods aan de Meridiaan, worden er ook nog wagens gekeurd op de ‘buiten’. Prins en Gevolg gaan hierbij langs bij de wagenbouwers uit de kernen van Hulst, die niet bouwen in de loods. Ook hier worden de wagens geïnspecteerd en de nieuwe carnavalskrant uitgereikt.Terug naar overzicht