Welkom op onze website!

Stichting AHC "De Vossen" organiseert de activiteiten om en rond het Carnaval in 'Ulst'. Reeds vele jaren zorgen ze ervoor dat Hulst tijdens de 5 dagen het visitekaartje is voor “de leut”. Mede dankzij hun vele trouwe vrijwilligers wordt dit bijzondere feest mogelijk gemaakt. Want Carnaval vieren doe je in de Vossenstad!

We wensen u veel plezier op onze site en tot ziens met Carnaval!


Laatste nieuws uit het Vossenrijk!


Terug naar overzicht

05-02-2018

Carnavalszaterdag, een dag vol tradities.

Zoals vele Hulstenaren wel weten, start het Ulster Carnaval op zaterdagmiddag op het bordes van het stadhuis aan de Grote Markt. Na de bordesscène vertrekken we met z’n allen, en vooral de kinderen uit Hulst, richting het monument van Reyntje de Vos voor het Aontje Pik, een traditie afkomstig van Aontje Kermis. Na het zingen van het welbekende liedje, het aantrekken van Reyntje zijn boerenkiel en het eten van ons Aontje Pik, vindt er een wat onbekender deel van het Carnaval plaats, namelijk de Zuurkoolmaaltijd.
Vanaf Reyntje de Vos vertrekken Prins en Road van Elluf richting het Bonte Hert om alhier samen met genodigden te genieten van een uitgebreide maaltijd bestaande uit zuurkool, rookworst en speklapjes. De genodigden bestaan uit een select gezelschap van mensen, die een speciale betekenis hebben voor de organisatie van het Ulster Carnaval. Tijdens deze maaltijd worden de nieuw benoemde Erevossen gepresenteerd en gedecoreerd met de bijbehorende onderscheiding. De Erevossen vormen een club, waarvan personen lid zijn op grond van grote verdiensten, die zij voor stichting AHC De Vossen hebben gehad. Tevens wordt, indien er een geschikte kandidaat gevonden wordt, het Grootkruis in de Orde van Verdiensten uitgereikt. Deze hoogste Carnavaleske onderscheiding die het Ulster Carnaval kent, wordt toegekend aan een Hulstenaar die op een bijzondere manier de stad Hulst naar buiten toe bekendheid geeft of zich bijzonder inzet bij activiteiten in de Hulster gemeenschap. Een overzicht van personen die deze onderscheiding uitgereikt kregen vindt u in de carnavalskrant. Na het gezamenlijk nuttigen van de maaltijd en het uitreiken van de verschillende onderscheidingen, wordt de zuurkoolmaaltijd afgesloten met het zingen van het Vosselied. De Carnavalszaterdag wordt hierna afgesloten met de traditiegetrouwe carnavalsmis in de Basiliek en een kroegentocht.Terug naar overzicht