Welkom op onze website!

Stichting AHC "De Vossen" organiseert de activiteiten om en rond het Carnaval in 'Ulst'. Reeds vele jaren zorgen ze ervoor dat Hulst tijdens de 5 dagen het visitekaartje is voor “de leut”. Mede dankzij hun vele trouwe vrijwilligers wordt dit bijzondere feest mogelijk gemaakt. Want Carnaval vieren doe je in de Vossenstad!

We wensen u veel plezier op onze site en tot ziens met Carnaval!


Laatste nieuws uit het Vossenrijk!


Terug naar overzicht

22-02-2017

Focus ligt op het Kindercarnaval komende week

In de Vossenstad wordt er dit jaar speciaal aandacht besteed aan het kindercarnaval. Het kindercarnaval is in veel kernen tijdens het carnaval de laatste jaren toch wat uitgestorven door helaas het verdwijnen van toch reeds een groot aantal limonadeballen en andere evenementen. Dit moet anders kunnen. Dankzij een bijdrage uit de “Kroutfunt” actie van de Ulster Ouse Maffia, welke dus bestaat uit donaties van het Ulsterse carnavals publiek, kan er dit jaar door de Raad van Elf extra geld geïnvesteerd worden in het kindercarnaval. Dit betekend, voor het eerst in de geschiedenis van het leutfeest in de Vossenstad, een nieuw georganiseerde lawaaioptocht op zaterdag 25 februari. Deze vertrekt reeds omstreeks 15:30 uur vanaf het Vossenhol (Bally’s Diner), via het bordes op de Markt voor de officiële opening, naar het beeld van Reyntje de Vos bij de Gentse Poort. Uiteraard mogen alle kinderen hun instrumenten meenemen om zoveel mogelijk lawaai te maken om zo het Carnaval in te luiden. Op het bordes van het Stadhuis vind ook nog de bekendmaking plaats van de winnaars van de kleurplaat actie. Dit is ook nieuw dit jaar. Leuke prijzen zijn er te winnen. Voor elke leeftijdscategorie een on-ear JBL hoofdtelefoon. Deze prijs is een leuke link naar de donatie van de DJ’s van de Ulster Ouse Maffia. De lawaaioptocht eindigt bij de Gentse Poort, waar traditioneel Reyntje zijn boerenkiel en rode zakdoek aan krijgt en waar de kinderen worden getrakteerd op een heerlijk Aontje pik.
Op maandag 27 februari van het Carnaval in de Vossenstad wordt er extra aandacht besteed aan het Limonadebal in ’t Vossenhol vanaf 15:00u. Een onderdeel van het limonadebal dit jaar is “Ulster Ouse Maffia” Junior. Met de bijbehorende DJ en licht en geluid wordt dit voor de kleinste Carnavalsvierders het leukste confetti feest van het jaar.
De jeugd heeft de toekomst beseffen we bij A.H.C. de Vossen!Terug naar overzicht