Welkom op onze website!

Stichting AHC "De Vossen" organiseert de activiteiten om en rond het Carnaval in 'Ulst'. Reeds vele jaren zorgen ze ervoor dat Hulst tijdens de 5 dagen het visitekaartje is voor “de leut”. Mede dankzij hun vele trouwe vrijwilligers wordt dit bijzondere feest mogelijk gemaakt. Want Carnaval vieren doe je in de Vossenstad!

We wensen u veel plezier op onze site en tot ziens met Carnaval!


Laatste nieuws uit het Vossenrijk!


Terug naar overzicht

13-02-2019

Komende vrijdag gaan we weer "Waogentje kaike"

Waogentjes Kaike is een Carnavalstraditie die stamt uit het jaar 1971. De Vossen, onder leiding van Jan Bergmans, introduceerden deze traditie voor de
wagenbouwers om eens een kijkje te nemen in de ‘keuken’ bij hun collega wagenbouwers. Het evenement was bedoeld om bij elkaar inspiratie op te doen en van elkaar te leren: iedereen mag bij elkaar de wagen bekijken, eronder kruipen en vragen stellen. Ook voor de Prins en zijn gevolg is het Waigentjes Kaike de uitgelezen mogelijkheid om voorafgaand aan de optocht te zien wat er zoal gebouwd wordt.
De laatste jaren is deze traditie steeds meer uitgegroeid tot een waar feest. Onder leiding van een blaaskapel bezoeken Prins en gevolg de Carnavalsloods aan de Meridiaan en inspecteren alle wagens. Tevens wordt aan de wagenbouwverenigingen de nieuwe editie van de carnavalskrant uitgereikt en wordt de volgorde van de optocht getrokken. Verder is het een gezellig samenzijn met een hapje, drankje en muziek. Traditiegetrouw serveert AHC De Vossen tijdens deze avond een lekker kopje snert (met een scheutje bier) om de innerlijke mens in de koude loods een beetje te verwarmen.
Aanvullend op het Waogentjes Kaike in de Carnavalsloods aan de Meridaan, worden er ook nog wagens gekeurd op de ‘buiten’. Prins en gevolg gaan hierbij langs bij de wagenbouwers uit de kernen van Hulst die niet bouwen in de loods. Ook hier worden de wagens geinspecteerd, de nieuwe carnavalskrant uitgereikt en de volgorde van de optocht besproken.
Mocht u het leuk vinden om dit jaar samen met Prins Gino XII de wagens in de
Carnavalsloods te inspecteren kom dan op vrijdagavond 15 februari naar de
Carnavalsloods aan de Meridiaan en feest met ons mee!Terug naar overzicht